Черкаси йдуть на карантин

11 Березня 2020 23:31

Анонсоване засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій спільно з оперативним штабом з протидії коронавірусу, яке планувалося на завтра, 12 березня, на 12:00, відбулося сьогодні, 11 березня, о 22:30. Було прийнято рішення запровадити в Черкасах карантин через коронавірус на три тижні – до 3 квітня.

Причина – опублікування тексту Постанови Кабміну із наступним формулюванням “Установити з 12 березня до 3 квітня 2020 р. на усій території України карантин, заборонивши:відвідування закладів освіти її здобувачами”. Тобто БЕЗ рекомендацій, а обов’язково, повідомляють у міській раді

Завтра о 8.15 збиратиметься виконавчий комітет, який і розгляне висновок комісії.

“У Черкасах ситуація стосовно коронавірусу благополучна, випадків загрозливих немає, – повідомив головний медик Черкас Олег Стадник. – Немає загрозливих ситуацій і з інших інфекцій. На щастя, кір, що його мали 240 випадків у минулому році, цьогоріч не реєструється. Ситуація з грипом і грипоподібними хворобами – захворюваність іде на спад. Але на рівні держави приймається таке рішення про запобіжний захід, тому необхідно виконувати”.

За словами Олега Стадника, в закладах охорони здоров’я міста є 64 апарати, які здійснюють забезпечення дихальної функції, крім того, додатково отримає  інфекційна лікарня.