На Черкащині тестували 5 підозр на коронавірус – жінка з Умані тікала з інфекційного відділення

14 Березня 2020 18:06

Інфікованих на коронавірус станом на 14 березня на території Черкащини немає. Тим часом, було 5 підозр в Умані, Черкасах та Смілі: експрес-тести показали негативний результат. Про це в рамках щоденного інформування повідомив голова ОДА Роман Боднар.

Тим часом, черкаський журналіст Сергій Радченко у своєму фейсбуку розповів історію з Умані, яка сталася напередодні вихідних:

“До лікарні поступила жінка, в якої запідозрили коронавірус. Її помістили до інфекційного відділення. Пацієнтка не придумала нічого кращого, як втекти. Її розшукали досить швидко. Пояснила, що просто хотіла зібрати речі. На щастя, діагноз не підтвердився. Зараз лікується від грипу”.

Які заходи на Черкащині проводяться в рамках упередженя захворювань на коронавірусну інфекцію?

  • представники обласної влади зустрілися з духовенством. Обговорили можливість в період карантину проводити богослужіння дистанційно, а в храмах більш інтенсивно вживати дезинфікуючих заходів;
  • на зустрічі із представниками ТРЦ чиновники озвучили потребу більшого залучення патрульної поліції, яка контролюватиме присутність у торгівельних центрах дітей;
  • пропрацьовується питання створення чергових груп у дитячих садках.

Офіційні канали інформації:

–  сайт МОЗ: https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov

– телеграм-канал МОЗу “Коронавірус_інфо”: https://t.me/COVID19_Ukraine

– щоденна інформацію по Черкащині публікується на офіційному сайті ОДА, для зручності підписуйтесь є телеграм-канал: https://t.me/RomanBodnar

☎️Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА запровадили “гарячу лінію”, аби поліпшити комунікацію та підвищити рівень обізнаності громадян.

Фахівці зможуть оперативно інформувати населення Черкащини щодо профілактичних заходів, своєчасного виявлення симптомів захворювання, інструкцій дії у випадках поширення коронавірусу.

Обласна “гаряча лінія” працює в робочий час з 8:00 до 18:00 (окрім суботи та неділі) за номерами:
64-91-82
64-92-39

та цілодобово за телефонами :
0678093154
0504201356