Із підозрою на коронавірус шпиталізовано трьох черкащан

20 Березня 2020 11:57

З підозрою на коронавірус до Черкаської інфекційної лікарні госпіталізовано троє черкащан. Лабораторно підтверджених випадків зараження COVID 19 у Черкасах немає. Таку інформацію оприлюднив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Однак учора на селекторній нараді в обласній адміністрації за участі керівництва всіх районів області та обласного центру було озвучено про оперативну підготовку до оголошення на Черкащині надзвичайної ситуації. Це відбудеться, якщо буде підтверджено перший випадок захворювання на коронавірус.

Також у медичному закладі перебувають 13 дорослих і двоє дітей хворих на грип, із пневмонією госпіталізовано 12 пацієнтів, серед яких також двоє дітей. 

Із бюджету обласного центру депутати міської ради вчора виділили на це 9 мільйонів гривень. Планується централізовано закупити апарати штучного дихання та засоби захисту для медичних працівників і населення.

Анатолій Бондаренко котре закликав літнім людям взагалі не залишати домівок, усім, хто приїхав із-за кордону, перейти на самоізоляцію, працюючим людям максимально дотримуватися правил особистої безпеки: витримувати дистанцію від 1,5 до 3 м і користуватися захисними засобами.

Нагадаємо, що станом на ранок 20 березня в Україні підтверджено 26 випадків захворювання COVID-19: в Чернівецькій області – 15, в Житомирській — 2, в Київській області – 2, в Києві – 3, в Донецькій області – 1, в Дніпропетровській області – 1, в Івано-Франківській — 1. Три випадки — летальні.