Тепло повертається, але наприкінці березня знову поступиться холодам

26 Березня 2020 17:55

На фоні останнього «повернення холодів», вторгнення арктичного повітря надходження тепла у найближчі три дні виявиться справжнім подарунком природи.

unsplash.com

Як повідомляють в Черкаському обласному гідрометеоцентрі, обширний північний антициклон під назвою «JṺRGEN» все більше зміщується на схід, розвертаючи повітряні течії на східний та південно-східний напрямок, що припиняє транспортування холоду. Тому, якщо ранок ще зустрічатиме прохолодою, то в денні години очікуються добрі «плюси». У п’ятницю, 27 березня, та у вихідні на нас чекає спокійна, стійка та суха погода з великим добовим ходом температури: від 2º морозу до 3º тепла вночі, а вдень 11-16º тепла.

Однак, це тепло дуже умовне, адже 30-31 березня під впливом тилової частини циклону знову похолодає, повернуться невеликі нічні морози та місцями можливий невеликий сніг.

🔹Вже цими вихідними, в ніч з 28 на 29 березня, о 3 годині ранку стрілки годинників в Україні переведуть на годину вперед. Тому доведеться прокидатися раніше. Переведення годинників здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення.
Для адаптування до літнього часу допомогою буде врахування прогнозу погоди.