Я у владі, але соромлюсь цього від безсилля цієї влади, – головний медик Черкас

26 Березня 2020 13:31

Учорашній день залишив двояке відчуття. Жирну крапку у цьому відчутті поставила новина про те, що на Тернопільщині захворіло на коронавірус чотири лікарі.

Перша половина дня починалась оптимістично – появились в лабораторному центрі тести для ПЛР. Оптимізму додало те, що до міської влади прийшли бізнесмени, серйозні люди бізнесу, які сказали, що готові тратити свої гроші на допомогу медицині. Перше запитання, яке було до мене: “У вас є потреба? Що потрібно закладам?”. “Так”, – відповів я, – Потреба 150 млн., але найперше -захистити медиків”.

Люди бізнесу швидко створили Фонд і наглядову раду, яка буде слідкувати за рухом коштів. Далі почались неприємності. Повідомили про те що везуть вагітну з підозрою на короновірус в наш пологовий будинок. Я просив відвезти в обласний заклад, тому що в пологовому будинку не хватає поки що засобів захисту. Але привезли.

А потім був сором. Я прийшов на виконком із потребою на виконком. Не 150 млн, а лише майже 10 млн.Милостиво пообіцяли дати 5 млн. Але пізніше…

Висновок. Анатолій Васильович, заберіть у нерозумних сірники, і так все вже тліє. Із 2 МІЛЬЯРДІВ міського бюджету не знайшлось 10 млн, або 0,5 %!

Дані по інфекційній лікарні. Всього – 41(7 дітей) не має хворих на простуду;  з грипом 4 (1 дитина). Пневмоній 8 (2 дітей). Підозра на корона вірус –  2 дорослих.

Не знаю, що навіть побажати на сьогоднішній ранок. Удачі всім!

Йду до правління Фонду… Я у владі, але соромлюсь цього від безсилля цієї влади.

P.S.В кулуарах міської ради мене запитують про цей мій пост. І я чесно кажу, що мені соромно пояснювати, що антибактеріальні препарати – це антибіотики, і що дезинфікуючий засіб для інструментів – це не засіб для обприскування зупинок. Чи потрібно купувати антибіотики для пневмоній? Нехай кожен на це відповість сам…

Олег Стадник, директор Департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Черкаської міської ради