Після морозного фіналу березня потепліє із 2 квітня

31 Березня 2020 19:25

Другий весняний місяць починається холодною погодою і це не першоквітневий жарт. Практично вся територія України, зокрема і Черкащина, опинилася під впливом тилової частини масштабного північного циклону, який відходить на схід. За ним поширюється холодний антициклон.

Як інформують в обласному гідрометеоцентрі, ще й завтра, 1 квітня, посилений північно-західний вітер продовжить знижувати температуру повітря: в нічні години очікується до 4-6º морозу, вдень – не вище 5-7º тепла. Тобто середній температурний фон становитиме лише 1-2º тепла, що на 4-5º нижче кліматичної норми.

Проте, у четвер 2 квітня на Балтику вийде новий Атлантичний циклон. Він змінить вітри над нашою територією на західні та південно-західні і припинить надходження холоду.

Холодна вітряна погода вимагає більш теплого одягу та опалення приміщень. Відсутність суттєвих опадів негативно позначається на волого запасах ґрунту та водності річок.
Атмосферний тиск в межах норми, наступної доби його зростання зміниться падінням. Відносна вологість повітря залишиться низькою.