На Черкащині вже виявили 80 випадків COVID-2019: троє осіб одужали

8 Квітня 2020 13:40

Cтаном на 8 квітня на Черкащині зафіксовано 80 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. За добу виявили 3 позитивних на COVID-2019. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар. Також вже троє черкащан одужали – пацієнти з Умані, Канева, а також дівчинка із Черкас.

Зокрема, в Умані виявлених випадків в Умані побільшало на два: захворіла конконтактна особа інфікованого паломника та в дитини виявили COVID-2019 після діагностування пневмонії. Обоє пацієнтів перебувають в інфекційному відділенні Уманської лікарні. В Черкасах виявили COVID-2019 в однієї особи після діагностування пневмонії.

Отже, географія поширення станом на 08.04.2020 виглядає так:

Черкаси – 17
Черкаський район – 1
Кам’янка – 31
Умань – 12
Смілянський район – 2
Шполянський район – 4
Городищенський – 6
Маньківський район – 4
Лисянка – 2
Канів – 1

Також на Черкащині один випадок – летальний. Помер прочанин, громадянин США.

За інформацією міського голова Черкас Анатолія Бондаренка, серед хворих в Черкаській інфекційній лікарні важких пацієнтів, на жаль, побільшало. П’ятеро черкащан із пневмонією на сьогодні у важкому стані, але жоден із них не потребує поки що підключення до парату штучної вентиляції легень.

Загалом в області проведено 1292 ПЛР-тестувань. Перевіряють контактних осіб інфікований, за наявності симптомів і тих, хто прибув з-за кордону.