Із 14 квітня погода погіршиться: прогнозують мокрий сніг та похолодання

13 Квітня 2020 12:43

Після помірно теплих вихідних, погода продовжує швидко змінюватися: сьогодні, 14 квітня, завдяки антициклону, все ще сонячно, повітря прогріється до 15..20°, але вітряно. Проте, цей сплеск тепла короткочасний, оскільки надалі – переважатиме циклонічний характер погоди, зауважують в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

Уже у вівторок, 14 квітня,  на Черкащину стане прориватися холодний атмосферний фронт, зарядять короткочасні зливи.
Увечері, коли поривчастий вітер змінить свій напрямок на північно-західні румби, місцями може зриватися моврий сніг, під кінець дня – різке зниження атмосферного тиску і температури.

Середа і четвер, 15 і 16 квітня, будуть найбільш непогожими і холодними, опади триватимуть у змішаній фазі, тобто у вигляді дощу і мокрого снігу, їх кількість прогнозується 6-12 мм, що відповідає 1/3 місячної норми. Мінімальна температура буде близькою до 0°, вдень лише 6-12° тепла. Такі погодні зміни відкинуть нас по температурним показникам на початок квітня. Дискомфорту додаватиме штормовий вітер 15-20 м/с.

“Фінал тижня” теж особливо не порадує. У тил пірнаючих циклонів, продовжить надходити свіже повітря з акваторії арктичних морів з температурою на 3-4° нижче норми, тож знову місцями опади, вночі 1-6º тепла, денна температура 10-15º тепла.

Тепло повернеться в останній декаді квітня.