У Великодню ніч Свято-Троїцький собор у Черкасах проведе он-лайн богослужіння (відео)

15 Квітня 2020 13:34

Як повідомив митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан, побувати на пасхальному богослужінні і  освятити паску цієї неділі можна буде і вдома. 18 квітня о 23.30 на телеканалі UA: Черкаси буде пряма трансляція Пасхального богослужіння зі Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ м. Черкаси. Після молитви на освячення води нею можна буде вдома покропити великодній хліб

Зустрічайте Великдень вдома! 18 квітня о 23.30 на телеканалі UA: Черкаси – пряма трансляція Пасхального богослужіння зі Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ м. Черкаси.

Posted by Суспільне UA: Черкаси on Wednesday, 15 April 2020

Для церкви, як зазначив Владика, епідемія та карантин також стали викликом – перевіркою на можливість дистанційно підтримувати контакт з вірянами. Також Черкаська єпархія Православної Церкви України забезпечує трансляції богослужінь через сторінку у соціальних мережах (https://www.facebook.com/chcerkva/), Свято-Троїцький кафедральний собор також має власну сторінку (https://www.facebook.com/soborch/).

На Великдень богослужіння можна буде почути і у аудіотрансляції на площі біля храму. Тут же стоятиме намет зі святим образом Воскресіння Христового, де можна буде помолитися і поставити свічку. А освятити паску взагалі можна буде удома – відеотрансляція богослужіння розпочнеться 19 квітня о 8.00.

Також священники ведуть перемовини щодо можливості освячення пасок на хлібзаводах, щоб придбати вже освячену паску можна було і просто у магазині.

Але головне у Великодні, звісно ж, не паска, а можливість поглянути на своє життя і оцінити його зовсім з іншого, величнішого ракурсу – з огляду на шлях і життя Сина Божого, що врятував людство. І карантин, що припадає якраз на світле свято Воскресіння – окремий привід замислитись над тим, куди нас сьогодні веде наше життя, переоцінити і виправити його, коли ми ще маємо шанс щось змінити, зауважують у єпархії.