Черкащанка відсудила у комунальників понад 60 тисяч гривень за ДТП через погану дорогу

6 Травня 2020 19:18

Мешканка Черкас відсудила у комунальників компенсацію за пошкоджене авто через незадовільний стан дороги.

informator.ua

Подія трапилася ввечері в липні 2017 року. Мікроавтобус RENAULT TRAFIC наїхав на незакріплену кришку люка по вул. Чорновола в Черкасах, а опісля зіткнувся з металевою огорожею і отримав безліч вм’ятин. Водій на місце ДТП викликав патруль, який зафіксував усі обставини події.

Спочатку власниця авто подала в суд на КП «Черкасиводоканал» за те, що комунальники не простежили за справністю люка. Але в підготовчому судовому засіданні вона уточнила свій позов і винним в ДТП порахувала КП «Черкаське експлуатаційне Лінійне управління автомобільних Шляхів» Черкаської міськради. На її думку, саме ця організація повинна була стежити за безпекою дорожнього руху. У суді власниця мікроавтобуса просила стягнути з комунального підприємства 57 тис. 285 грн матеріальної шкоди, 10 тис. грн моральної компенсації і судові витрати.

Була призначена судова товарознавча експертиза, яка показала, що збиток склав 56 тис. 785 грн 74 коп. І тільки 5 березня цього року Соснівський райсуд Черкас вирішив частково задовольнити позов і постановив стягнути з КП 61 тис. 826 грн 93 коп: матеріальні збитки в розмірі 55 тис. 634 грн 07 коп., моральну шкоду – 5000 грн., судовий збір в розмірі 692 грн 86 коп. і витрати за послуги евакуатора – 500 грн.

Але з таким рішенням не погодилися в підприємстві мерії і подали апеляційну скаргу. Щоправда, колегія суддів 23 квітня вирішила, що суд першої інстанції все правильно витлумачив і залишив рішення райсуду в силі. Після цього рішення постраждала повинна отримати свою компенсацію.

Джерело: Информатор