Інтернет-магазин із продажу наркотиків і психотропів “накрили” в Умані

6 Травня 2020 12:00

Поліція припинила діяльність Інтернет-магазину з продажу наркотиків та психотропних речовин, який діяв на території Умані та Уманського району.

Як повідомив начальник управління протидії наркозлочинності поліції Черкаської області Дмитро Гринчишин, до злочинної групи входило шестеро місцевих.

Організував діяльність злочинної групи 26-річний уманчанин, який залучив до незаконного бізнесу свою дружину та ще чотирьох уманчан. Організатор чітко розподілив між ними обов’язки. Роль оператора Інтернет-магазину виконувала дружина. Один з членів групування забезпечував постачання наркотику, який надходив до Умані по пошті з різних областей України. Інший займався фасуванням наркотику та передавав його решті учасників незаконного бізнесу, а вже вони безпосередньо здійснювали закладки на території Умані та району. Крім того, для конспірації члени злочинної групи особисто підшукували клієнтів серед наркозалежних та роздавали їм спеціальні QR-коди для доступу до Інтернет-магазину.

За попередніми підрахунками, щомісячний обіг від діяльності Інтернет-магазину складав близько 200 тисяч гривень

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків поліцейські вилучили наркотичні засоби, схожі на канабіс та амфетамін, частина з яких вже була розфасована, ваги, засоби для фасування, стікери з QR-кодами, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та грошові кошти.

Учасників групи затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 2 статті 307(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наркозбувачам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Працівники поліції продовжують заходи по встановленню каналів надходження наркотику на Черкащину.