У наступні дні в області прогнозують нестійку погоду

8 Травня 2020 15:00

Більше тижня на Черкащині домінує циклонічний характер погоди. Атмосферні фронти один за одними кружляли над нашим регіоном і забезпечували періодичними дощами. З початку травня у нашому регіоні випало 14-38 мм опадів або 38-78% місячної норми, в Смілянському районі їх випало лише 8 мм або 17 % місячної норми, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Благодатні травневі дощі зволожили верхній шар ґрунту, покращили умови росту та розвитку посіяних сільськогосподарських культур та знизили показник горимості в лісах області.

До того ж, така синоптична ситуація спровокувала посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с, та надходження холодного повітря з північних широт. Температурний фон знизився до 7-10º, що на 5-8º нижче кліматичної норми, та повернув нас у середину  квітня. Денні температури не перевищували +11..15º. Погода змусила нас знову згадати про теплі речі.

За прогнозм, у вихідні погода стабілізується. Циклон з дощами поступово відходить на схід, поступаючись місцем погожому антициклону із заходу. Тому хмарності стане менше. Завдяки сонячній енергії в денні години повітря активніше прогріватиметьсяу суботу до +13..18º, а в неділю 10 травня до +17..21º. Проте ночі ще будуть прохолодними +3..8º.

Сонячним та по-літньому теплим очікується понеділок 11 травня, коли з південними вітрами в наш регіон прокачуватиметься тепло з південних широт і стовпчики термометрів піднімуться до 22-25º. А вівторок 12 травня обіцяє бути дощовим та вітряним.