На Черкащині відкрили непродовольчі ринки (відео)

15 Травня 2020 19:05

Відсьогодні в Черкаській області запрацювали промислові ринки. Їх роботу дозволила напередодні обласна комісія із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Кореспонденти Суспільного відвідали Центральний ринок у Черкасах, який відновив свою роботу.

На Центральному ринку Черкас працює три входи із шістнадцяти. Це для того, щоб перевіряти засоби індивідуальної безпеки та виміряти температуру у відвідувачів. Цим займається охоронець. Підприємці забезпечені засобами індивідуального захисту. Продавчиня Лариса Бережна товар закупила перед початком карантину:

“Ми відкрили свої кіоски, підготували одяг і довольні чекаємо покупців. Що буде далі, побачимо. Стільки відсидіти дома без копійки грошей. Ще пока людей немає, ну сподіваємося, що до нас прийдуть. Хочеться працювати. Сім’ї дома. Квартплати оплатити потрібно”.

Володимир Кузік торгує ковдрами та рушниками. Розповів, що нині на ринку мало покупців: “Що далі буде, я не знаю. Як люди будуть на це дивиться. Краще, вже хоч що-небудь, ніж нічого”.

Відвідувачів на ринку небагато. Однак усі, хто був на час відвідин журналістами ринку, були у масках.

Черкащанка Ольга Горстка сьогодні прийшла на ринок придбати одяг.

“Бо вже знаєте обносились, а нове треба щось купувати. Усе можна придбати, подивиться. Тому що супермаркет є супермаркет. А тут можеш таке щось придивитися, що тобі підходить по ціні і більше подобається”.

Директор Центрального ринку Черкас Володимир Маруніч розповів, що із 16 входів на базарі відкрито три, тому що не вистачає охоронців, які б контролювали кількість людей та дотримання ними вимог.