На Черкащині COVID-19 виявили у породіллі

19 Травня 2020 11:00

В одній із центральних районних лікарень на Черкащині у породіллі діагностували коронавірус. Її перевели в пологовий будинок Черкас, що визначений закладом для надання медичної допомоги вагітним і породіллям із коронавірусом, повідомила начальник управління охорони здоров’я ОДА Лариса Кошова.

“У породіллі діагностували коронавірус на вихідних. Жінка була безсимптомною носійкою. Після незначного підвищення температури, їй зробили ПРЛ-тестування, результат виявився позитивним. У відділенні жінка перебувала сама. Усіх працівників відділення ЦРЛ протестували, інфікованих серед медперсоналу не виявили”, – зазначила Лариса Кошова.

Нині жінка разом із дитиною перебувають в окремій палаті, почувають себе добре. Тест породіллі позитивний на COVID-19, їх повторно тестуватимуть, випишуть лише тоді, коли два тести матимуть негативний результат.

Тим часом, як інформують у ДУ “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України”, станом на 09-00 год. 19 травня на Черкащині виявлено 376 лабораторно підтверджених випадів COVID-19.  За останню добу підтвердили +4 нових випадки.

За даними медичних закладів, 20 осіб отримують стаціонарне лікування, 62 – перебувають під амбулаторним наглядом лікарів первинної ланки в умовах самоізоляції.

Наразі в області одужали від коронавірусної інфекції 278 черкащан. На жаль, 16 – померли.