У Буках на Гірському Тікичі втонув 16-річний юнак

24 Червня 2020 18:14

У Гірському Тікичі поблизу Буків є дуже глибокі місця. Фото МНС

У Буках Маньківського району Черкаської області в річці Гірський Тікич утопився 16-річний юнак. Подія сталася в неділю, 21 червня.

“Хлопець сидів на каміннях у тому місці, де сильна течія, – розповідає начальник державної пожежно-рятувальної частини № 21 з Маньківки Ігор Бендерський. – Плавати не вмів. Можливо, хотів перейти на інше місце, можливо, послизнувся. Однак фінал вийшов трагічним. За кілька метрів від того місця – велика глибина. Хлопець пішов під воду й більше не з’явився на поверхні. Пірнальники-добровольці тіло не знайшли. На місце події ми викликали священика із Чорної Кам’янки. Він захоплюється підводним плаванням і має спеціальне обладнання. Наші працівники страхували його спеціальною мотузкою. Саме священик і дістав тіло”.

Селищний голова Буків Сергій Залізняк стверджує, що хлопець таки купався:

“Для мене дивина, чого він узагалі заліз у воду, адже зовсім не умів плавати. Але захотів скупатися. Коли він зник під водою, дівчина, що була із ним, розгубилася. Замість того, щоби кликати людей на допомогу, побігла до хати родичів. Час на порятунок було втрачено. Зазвичай у таку спеку та ще й вихідні на річці в Буках постійно купаються від 60 до 80 відпочивальників. Хтось би із них точно кинувся би на допомогу. А тепер боляче дивитися на матір, яка мусить готуватися до похорону. Загиблий хлопець був єдиною дитиною в сім’ї. Тим більше, що мати попереджала його перед походом на річку. Наказувала ні в якому разі не лізти у воду, бо не вміє плавати”.

За словами селищного голови потопельник був учнем місцевого професійно-технічного училища.

Загиблого поховали у вівторок, 23 червня в селі Ульянівці Маньківського району, де він проживав.