Якою буде погода вихідними?

26 Червня 2020 19:37

Чорноморської депресія добре зволожила Черкащину та зумовила такі температурні особливості: впродовж 20 днів середньодобова температура була +20º і вище при нормі для червня 7, із максимальною температурою +30º було 8 днів при нормі 3-6 днів.

Атмосфера заспокоїлася і погодою керує антициклон «UTZ». Він перемістився зі Скандинавії на Білорусь і нині рухається на центральну Україну. У суботу 27 червня вдень сухо, надлишок сонця, температура досягатиме 28-30º.

А 28 червня, в День Конституції, вже розпочнеться вплив Атлантичного циклону, який рухається на схід по північних широтах. Фахівці Черкаського обласного гідрометеоцентру прогнозують дощі у супроводі гроз, шквалів 15-20 м/с та граду. Температура повітря вночі 14-19º, вдень 25-30º.

Окремі невеликі грозові дощі та незмінний температурний режим утримаються на початку нового скороченого робочого тижня.

Для антициклону північного походження характерна велика амплітуда температур: від 12-14º вночі до 28-30º, тому є можливість відпочити від полуденної спеки.

А дощі, які несе Атлантичний циклон не будуть занадто інтенсивними або тривалими. Все це дає змогу сподіватися на чудові умови для відпочинку.
Вода в Дніпрі прогрілася до +25º. Під час відпочинку на воді дотримуйтесь правил безпеки!