Мер Умані проти приїзду хасидів цього року

3 Липня 2020 18:00

Міський голова Умані Олександр Цебрій опублікував у своєму фейсбуку відео, в якому закликає мешканців міста висловитися – чи приймати у вересні хасидів-прочан, які приїжджають святкувати юдейський Новий рік Рош-га-Шана.

“Кожного року до Умані на святкування Рош-га-Шану приїздить близько 30 тисяч паломників. Уряд прогнозує другу хвилю коронавірусу на вересень. Тому з огляду на ситуацію, що склалася на сьогоднішній день, я проти приїзду паломників цьогоріч”, – сказав Олександр Цебрій.

За його словами, нині ситуація в місті з COVID-19 керована. Але міський голова побоюється, що приїзд великої кількості людей із різних країн може спричинити спалах коронавірусу в Умані.

“Вирішувати громаді”, – підсумував Олександр Цебрій. Свої думки з приводу він закликає залишати у себе на сторінці під відповідним постом.

Шановні уманчани !Треба порадитись ‼️Уряд прогнозує другу хвилю коронавірусу на вересень. Тому з огляду на ситуацію, що склалася на сьогоднішній день, я проти приїзду паломників цьогоріч.Чекаю на активне голосування !Хочу почути думку уманчан !Вирішувати громаді !

Posted by Олександр Цебрій on Friday, 3 July 2020