Колектив Шевченківського національного заповідника очолила Валентина Коваленко

24 Липня 2020 13:18

Валентину Коваленко призначили виконуючою обов’язки генерального директора до призначення керівника Шевченківського національного заповідника в Каневі згідно з наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 17 липня 2020 року. Про це інформує пресслужба заповідника.

Новопризначена очільниця вже зустрілася з колективом.

“Я сповна розумію абсолютно нову для мене специфіку роботи Національного заповідника. З великою повагою ставлюся до всіх тих, хто роками працював і продовжує тут працювати. Обіцяю, що мої найщиріші наміри як літературознавця, як науковця, зрештою – як людини – будуть віддані на служіння Тарасу Шевченку. Протягом двох скликань Черкаської обласної ради і ось уже в третьому скликанні я завжди стояла стою і буду стояти на засадах захисту культури і освіти. Аби й надалі служити справі збереження культурних пам’яток, яка наразі перебуває у досить складній ситуації, я докладу всі мої знання, сили і бажання”, – зазначила, зокрема, Валентина Коваленко. – До цього часу ви зберегли Гору, Заповідник, нікому не віддали жодного метра заповідних земель. Я усім вам обіцяю: буду чітко стояти на позиціях збереження цієї цілості. Разом активізуємо всі наші зусилля, аби назавжди Тарас Шевченко залишався і для нас, і для всього народу Духовним Провідником”.

Нагадаємо, генеральний директор Шевченківського національного заповідника в Каневі Мар’ян Піняк помер 21 липня внаслідок тяжкої хвороби. 

Шевченківський національний заповідник у Каневі — перший в Україні історико-культурний заповідник, удостоєний статусу національного. У складі заповідника — 8 пам’яток культурної спадщини.