Черкащани вимагають не допустити забудову Замкового узвозу (петиція)

11 Серпня 2020 19:23

На сайті Черкаської міської ради опубліковано петицію про збереження Замкового узвозу. Тут, біля Пагорбу Слави збираються будувати кілька багатоповерхівок на підставі рішення Черкаської міської ради від 13.05.2016 № 2-586. Міська влада збиралася з цього приводу проводити громадські слухання, втім, перенесла їх.

Як зазначає автор петиції Павло Мосійчук, вулиця Замковий узвіз є однією з небагатьох де знаходяться історичні будівлі, які формують історичний образ міста. А забудова багатоповерхівками знищить історичне обличчя Черкас, перекриє види на Долину троянд а також спричинить перевантаження міської інфраструктури.

Тож автор петиції вимагає:  – заборонити знесення наявних історичних бідівель розташованих за адресою Замковий узвіз 1, Замковий узвіз 9;
– внести зміни в генеральний план міста з метою обмеження поверховості будівель по Замковому узвозі та по парній стороні вулиці Гагаріна двома поверхами;
– заборонити департаменту Архітектури та містобудування надавати містобудівні умови на обмеження для будівництва по вулицях Замковий узвіз та Гагаріна (парна сторона) до внесення відповідних змін до генерального плану.

За три дні станом на 11 серпня петицію підписало понад 140 зареєстрованих на сайті. Для розгляду петиції Черкаською міською радою необхідно 250 голосів.