COVID-19 на Черкащині: є інфікування в Монастирищенській ЦРЛ та в ОДА

11 Серпня 2020 17:00

Три нових випадки інфікування на COVID-19 виявили на Черкащині за останню добу. Географія поширення така: Умань, Лисянщина і Маньківський район – по одному випадку.

Усього в області лабораторно підтверджених випадків – 1039. За добу одужали 11 осіб, загалом здолали хворобу 870 громадян.

Щодо ситуації в Монастирищі:

Нині хірургічне відділення Монастирищенської центральної районної лікарні перебуває на карантині. Раніше до закладу госпіталізували пацієнтку 1970 року народження, яка виявилася інфікованою на коронавірус.

Після випадку загалом обстежили 18 медпрацівників та 21 пацієнта хірургічного відділення. Позивний на ковід аналіз був у завідуючого відділення, в решти – негативні. Він госпіталізований в Уманську міську лікарню інфекційного відділення.Стан здоров’я пацієнтів і медичних працівників без ознак респіраторного захворювання.

Важливо, що всі пацієнти знаходяться на карантині в хірургічному відділенні. Забезпечення хірургічної допомоги цим хворим надається.

Коронавірус у Черкаській ОДА

Працівниця структурного підрозділу була на території Західної Україні. На жаль, на заходах були позитивні на ковід громадяни. Зараз черкащанка перебуває на самоізоляції вдома, контактні особи встановлені та проходять обстеження.

” На сьогодні Черкащина у найбезпечнішій «зеленій» карантинній зоні. Хочу застерегти черкащан: без необхідності не виїздіть в країни та регіони, які перебувають в «червоній» карантинній зоні. Не наражайте себе і близьких на небезпеку”, – зазначив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.