Люди, причетні до фальсифікацій, знову “рулитимуть” виборами на Черкащині

11 Серпня 2020 19:33
ЦВК утворила та сформувала склад 532 територіальних виборчих комісій на місцевих виборах, що відбудуться у жовтні 2020 року.

“У встановлений законом строк Комісією сформовано 22 обласних, 119 районних, 381 міську та 10 районних у місті Києві виборчих комісій для організації підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.Окрім того, під час засідання Комісія затвердила Порядок організації роботи та ведення діловодства виборчих комісій з виборів Президента України, народних депутатів України, місцевих виборів. А також – Порядок виготовлення, передачі, зберігання та використання печаток територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів”, – повідомляє ЦВК.

Як пише видання dzvin.media, серед знайомих облич в комісіях – Петро Сивун, що очолював ОВК № 197 “проблемного” округу на довиборах до парламенту у 2013 році. Також, як інформує “ОПОРА”, до складу обласної ТВК включений Дмитро Жиляєв, засуджений за фальсифікації на виборах до облради 2015-го року. Причому, за інформацією видання 18000, Дмитро Жиляєв увійшов до складу ОВК за квотою партії “Слуга народу”.

Тоді Жиляєв був секретарем ОВК за квотою партії БПП та в результаті підрахунку голосів вчинив дії, в результаті яких частина партій (“Свобода”, “Укроп” та партія “афганців”) недорахувались своїх голосів, а партії БПП та “Опозиційний блок” – навпаки мали отримати більше мандатів.

25 травня 2018 року Соснівський райсуд Черкас визнав Жиляєва винними у фальсифікації виборчих документів та підсумкового голосування і засудив до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із виборчим процесом строком на 2 роки.

Серед курйозів, то членом Черкаської міської ОВК, наприклад, є представник партії “НАШ ДІМ – ОДЕСА”.

А політична партія “Соціалісти” “відзначилась” поданням людей 1945 року народження.