Комісія Держпраці по-новому перевірятиме, чи заразився лікар Олег Гайда COVID-19 на роботі?

14 Серпня 2020 22:55

Комісія Держпраці по-новому засідатиме і перевірятиме, чи черкаський лікар Олег Гайда заразився COVID-19 на роботі чи ні. Про це  повідомив син померлого лікаря, лікар-хірург Третьої міської лікарні Ігор Гайда, пише “Прочерк”.

Як раніше повідомлялося, комісія вже дійшла остаточного висновку, проте зараз, схоже, родині лікаря треба все переживати знову.

“Фонд соціального страхування вважає, що недостатньо доказів, паперів тощо і дав звернення на Держпрацю, щоб знову засісти і розглянути це питання. Держпраця могла б і відмовити, але вона не відмовила. От організовують нову комісію у вівторок. Вони мене запевняють, що все гаразд, але сам факт це дуже неприємно. Знущаються, прикриваючись бюрократією”, – зазначив Ігор Гайда.

Нагадаємо, директор Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна коментувала випадки заражень медиків таким чином:

“З’ясувати, де саме відбулося інфікування, у нас неможливо. Якби людина перебувала в замкнутому просторі, не ходила в магазин, не їздила в транспорті, а лише перебувала в лікувальному закладі, тоді б ми говорили, що це виключно інфікування в медичному закладі. Коли ж людина бувала вдома, в магазині, інших місцях, то можна припустити, що інфікування могло мати місце де завгодно. Проте справа не в цьому. Тут треба дивитися на те, наскільки це пов’язано з професійними обов’язками.

За словами Світлани Волгіної, у кого з громадян є певна професійна діяльність, пов’язана з конкретними чинниками в роботі, той вже в групі ризику. Іншими словами, медики фактично на передовій і вже є в групі ризику, бо постійно контактують з потенційними хворими”.

Нагадаємо, завідувач хірургічним відділенням Другої поліклініки м.Черкаси Олег Гайда помер унаслідок ускладнень, викликаних COVID-19. Родині відмовляють у виплаті компенсації.