Аби зберегти старі будівлі в Черкасах, влаштували оригінальну фотосесію (відео)

19 Серпня 2020 22:41

Щоби місцева влада звернула увагу на стан старих будівель та їх збереження мисткині з Черкас улаштували фотосесію. Головному аксесуару та будинку, на тлі якого знімали – по 100 років.

Фотосесію дівчини у стародавньому одязі зорганізували черкаські майстрині Олена Почтарьова та Олена Афанасенко. Серед прикрас – відтворений ними вінок, у якому виходили заміж 100 років тому. Позувала модель на фоні одного з будинків Черкас, який є архітектурною памʼяткою та однолітком прикраси. У такий спосіб, розповіли авторки проєкту, хочуть звернути увагу місцевої влади на стан старих будівель та їх збереження.

Будинок розташований на Замковому узвозі у Черкасах. За словами краєзнавця Олександра Самкова, серед інших архітектурних пам’яток міста, він зберігся непогано, як для свого віку: будівлі 130 років. Подібних архітектурних пам’яток у місті збереглося небагато.

“Ми вважаємо, що потрібно приділяти більше уваги збереженню архітектурних пам’яток, можливо, зробити перелік архітектурних пам’яток, які нагадували б нам про минулі покоління, які потрібно зберегти для поколінь прийдешніх”, – каже Олена Афанасенко.

Стати моделлю відгукнулася студентка 4-го курсу філософського факультету одного з освітніх закладів Черкас Олександра Бондаренко. Говорить, про діяльність майстринь дізналася із соцмереж. Два місяці стежила за їхніми дописами, адже сама цікавиться антикварним українським одягом.

Цей проєкт безкоштовний. І модель і фотограф працювали за власною ініціативою. Одяг для фотосесії надали небайдужі черкасці. Побачити світлини можна буде за тиждень у соцмережах.