У Черкасах визначили лауреатів обласної краєзнавчої премії ім.Михайла Максимовича 2020 року

19 Серпня 2020 08:30

В Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулося засідання конкурсної комісії з присудження обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича 2020 року.

Цьогорічна краєзнавча премія за оновленим положенням присуджується у двох номінаціях – «За видання краєзнавчої літератури» та «За особливий внесок у розвиток музеїв, що функціонують та перебувають у віданні підприємств, установ та організацій».

У першій номінації переможцями визнано Віктора Козоріза – автора книги «Драбів і Драбівщина. Нариси з історії рідного краю» і Володимира Поліщука – автора підбірки із 7 книг, виданих ним в останні п’ять років: «Мій Михайло Максимович», «Мій Василь Доманицький», «Мій Павло Филипович», «Мій Тодось Осьмачка», «Шевченківські студії», «Слово до високих літ», «Майже столітня історія… Кафедра української літератури в Черкасах».

У другій номінації переможцем визнано музейний комплекс історії рідного краю Тернівського ліцею Тернівської сільської ради Смілянського району.

Василь Мельниченко, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького