Біля будинку за проектом Городецького у Мошнах – нові інформаційні вказівники

25 Серпня 2020 12:21

Біля цікавих туристичних об’єктів у Мошнах під Черкасами оновили інформаційні вказівники. Про це повідомляє очільник Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

 

“Славне містечко Мошни. Як і обіцяли – біля будинку лікаря за проектом Владислава Городецького та поблизу знаменитої Спасо-Преображенської церкви – нові інформаційні вказівники! – написав Микола Томенко у своєму фейсбуку.
Команда “Рідної країни” продовжує переконувати, що справжня любов до України – це насамперед до глибини власної кишені , а не за бюджетні кошти”.

Команда Громадського руху “Рідна країна” відвідала також Канів. Тут, як повідомив Микола Томенко, з 1 вересня діятиме еко-аудиторія.

“Гордий з того, що багато людей відвідує Тарасову світлицю, яку ми перекрили очеретом кілька років тому. Шануємо Україну не словами, а справами!”, – додав Микола Томенко.

Дерев’яний будинок лікарні, створений українським архітектором польського походження Владиславом Городецьким у Мошнах на замовлення родини Балашових, які володіли цими землями, називають єдиною дерев’яною спорудою авторства майстра. 1890-го Катерина Балашова замовила Городецькому проект лікарні. Відкрили її 9 листопада 1894 року. Все обійшлося у 14 тис. рублів – це були величезні гроші, за п’ять рублів у ті часи можна було купити корову.