У Черкаській ОДА розповіли, як в умовах COVID-19 стартуватиме новий навчальний рік

26 Серпня 2020 19:00

Очільниця управління освіти Черкаської ОДА Ольга Чепка розповіла про початок нового навчального року в умовах карантину.

dw.com

“Черкащина – одна з небагатьох областей, яка знаходиться сьогодні в “зеленій” карантинній зоні. А це означає, що 1 вересня може початися у звичний спосіб, – сказала Ольга Чепка. – Але ми не повинні забувати, що ситуація щоденно міняється і ми маємо бути готовими до того, що з “зеленої” зони можемо переміститися у менш сприятливу”.

☝️Вхід до закладу освіти і пересування по ньому будуть можливі лише у масці або респіраторі. Однак учні 1-4 класів зможуть знаходитись у школі без них.

☝️ Під час карантину НЕ дозволяється організація харчування за типом “шведського столу” і самообслуговування, а також робота питних фонтанчиків. .

🔰 У закладах освіти необхідно:

– організувати місця для обробки рук антисептиками на всіх входах до закладу;

– забезпечити централізований збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери з кришками ;

– обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів) у закритих приміщення, крім необхідних для функціонування закладів – педагогічних нарад, засідань ректоратів, конкурсних комісій, конференцій трудового колективу тощо;

– очистити та дезінфікувати поверхні, дверні ручки, столи, місця для сидіння, перила тощо після занять в кінці робочого дня;

– проводити провітрювання впродовж не менш ніж 10 хв після кожного заняття.

Детальніше – у відео: