Колишній замміністра, екс”порошенківець” і підприємець-орденоносець – хто пішов від “Слуг народу” на посади міських голів Черкащини

29 Серпня 2020 18:33

Учора в Каневі на Черкащині була презентована команда пропрезидентської партії «Слуга Народу», яка братиме участь на місцевих виборах 25 жовтня.

vycherpno.ck.ua

“Найважливіше наше завдання — це перезавантаження місцевої влади. Тому ми зібрали команду справжніх патріотів та досвідчених управлінців”, — передає слова голови обласного осередку партії Олександра Завітневича видання “Вичерпно”. Засновниця і журналіст, до речі, цього видання, Анастасія Чубіна – серед кандидатів від “слуг” до Черкаської міської ради.

Зокрема, у команді представлені такі прізвища: Олександр Завітневич, Олександр Скічко, Віталій Ільченко, Оксана Мелікова, Каріна Абрамова, Сергій Лісовий, Андрій Дикун, Сергій Ананко, Роман Морару-Бурлеску, Світлана Волошенюк, Ігор Новицький, Анастасія Чубіна.

Детальніше про них:

  • Засновник групи компаній «УКРАВІТ», меценат, громадський діяч, переможець в номінації «Аграрій року» в загальнонаціональній програмі «Людина року», орденоносець ордену Святого Миколи Чудотворця Віталій Ільченко змагатиметься за крісло міського голови Черкас. Тривалий час у ЗМІ мусувалася інформація, що кандидатом в мери обласного центру “слуги” назвуть шоумена і уродженця Черкас Олександра Скічка, втім, тому ця пропозиція вочевидь не припала до серця. Віталій Ільченко вже брав участь у виборах на боці “слуг” у 2019, коли Україна обирала депутатів Верховної Ради: він був кандидатом в окрузі №161 міста Ромни на Сумщині.

  • Приватний підприємець, президент Асоціації виробників молока, директор ПП «Дикун» Андрій Дикун – кандидатів від “Слуг народу” у міські голови Умані. Він двічі, у 2012 і 2014 році ішов кандидадом-самовисуванцем по 200 округу до Верховної Ради, але вибори не виграв. У 2014 році працював  заступником міністра аграрної політики та продовольства України. Повідомлялося, що він, будучи на високій посаді, перевищив свої службові повноваження – підписав погодження на використання 1800 га державних земель, пограбувавши державу на 36 мільйонів гривень. У ЗМІ писали, що  аферу “прикриває” особисто Черкаський обласний прокурор Сергій Овчаренко. Більше про це – за посиланням.
  • Директор Смілянського комунального підприємства «Комунальник» Сергій Ананко буде балотуватися на посаду міського голови Сміли. Як пише “Кропива”, не так давно Ананко захищав  прапори іншої політсили – “Солідарності” Порошенка. У вересні 2017 року Сергій Ананко очолив Смілянську міську організацію Блоку Петра Порошенка.

на фото – Сергій Ананко разом із очільником черкаського БПП “Солідраність” Сергієм Кудактіним

  •  засновниця та директорка інформаційної агенції «Вичерпно» Анастасія Чубіна;
  • приватний підприємець, голова комітету самоорганізації населення «Богданівський», депутат міської ради (2014-2015 років Оксана Мелікова;
  • підприємець, волонтер, громадський діяч Сергій Лісовий;
  • лікар онкохірург-уролог, член Асоціації онкоурологів України з 2013 року, член Європейської Асоціації урологів з 2016 року Роман Морару-Бурлеску;
  • голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк;
  • генеральний директор «Об’єднаної сільськогосподарської компанії», громадський діяч Ігор Новицький.