Музей Корсунь-Шевченківської битви стане місцем української військової слави

4 Вересня 2020 17:00

Відтепер військову техніку на майданчику біля музею Корсунь-Шевченківської битви не впізнати. За всі роки існування експозиції її вперше привели до належного стану.

Цьогоріч 2 вересня відзначали 75-ту річницю завершення Другої Світової війни. Музейники готувалися до цієї дати, але через епідемії коронавірусу не все вдалося.

“Зараз почався навчальний рік і ми готуємо для школярів низву виставок, інших заходів, аби діти теж згадали про цю важливу дату”, – розповідає заступниця директора Корсунь-Шевченківського ДІКЗ з наукової роботи Лідія Овсієнко.

Привести до ладу військову техніку на території музею Корсунь-Шевченківської битви ще півроку тому разом із друзями вирішив лідер Громадського руху “Рідна країна Микола Томенко. За його словами, всі місця, пов’язані з Другою Світовою, повинні належним чином оберігатися.

“Наша команда, за активної допомоги колективу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, вперше цю військову техніку з моменту, як вона з’вилася тут, посили, пофарбували і підготували до річниці завершення Другої Світової війни. Щоб не соромно було показати, що українці під час Другої Світової не лише себе рятували, а й Європу, – каже Микола Томенко.

За його словами, на другому етапі робіт тут планують розмітити техніку російсько-української війни. Так Корсунський музей стане місцем військової слави України.

Детальніше – в сюжеті телеканалу “Ільдана”: