У Балаклеївської громади є свій театр і він “із перчинкою”

7 Вересня 2020 10:13

У Балаклеївській громаді є свій театр, в планах – створення лялькового театру і театру для школярів.

“Нашому театру менше року, починався він з 5 акторів, а буквально за тиждень розширився до 14, – розповідає співзасновник театру «Бограч» Людмила Вишілова. – Назву запропонувала я, бо маю таку слабкість як Карпати, і бограч – ця колоритна страва, дуже характеризувала наш театр – яскравий, насичений, з «перчинкою».

Першою виставою були «Вечори на хуторі біля Диканьки», яку показали на сценах рідної громади, і на такий шалений успіх у глядачів навіть не очікували, зізнається Людмила Вишілова.

У колективі немає професійних акторів, всі – люди абсолютно віддалених від театру професій. У колективі є сімейні пари, половина учасників – студенти, у а наймолодшому учаснику – 5 років. Майже всі – дуже співочі, тому всі наші постановки – мюзикли.

“Зараз саме готуємо мюзикл «За двома зайцями», – говорить Людмила Вишілова. – Нас почали запрошувати виступати, багато запрошень надійшло від керівників дитячих будинків, проте втіленню цих планів завадив коронавірус. У зв’язку з карантином, з березня ми вчимося працювати з відеокамерою – і наразі усі концерти і спектаклі висвітлюємо на сайті нашого будинку культури. Керівництво громади дуже нам допомагає – надає транспорт для поїздок, допомагає коштами для придбання костюмів.
Планів у нас багато, але найбільш глобальні – створити ляльковий театр і театр для школярів. Якщо ми за менше року стільки встигли, то, впевнена, нам все вдасться!”.