Канів опинився у “червоній” зоні за рівнем епідеміологічної небезпеки

10 Вересня 2020 19:10

Із 14 вересня змінюється поділ України на зони за рівнем епідеміологічної небезпеки.  Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає “Громадське”.

Серед іншого,  через погіршення ситуації з коронавірусом Канів потрапляє в “червону” зону, а Сміла, Корсунь-Шевченківський та Смілянський райони – в “помаранчеву”. До “жовтої” зони увійшли: м. Черкаси, Ватутіне, Умань та Драбівський, Жашківський, Золотоніський, Кам’янський, Катеринопільський, Лисянський, Маньківський, Уманський, Черкаський райони.

Ці рівні встановлюють на 14 діб.

Решта ж міст, сіл і районів перебувають у «зеленій» зоні.

Це означатиме, зокрема, що в Каневі повинні закритися всі заклади освіти, ТРЦ, кафе і ресторани, а ще припинитися робота громадського транспорту.

Нагадаємо, що:

  • У «зеленій» зоні діють мінімальні обмеження: обов’язкова маска в приміщеннях і громадському транспорті; робота кінотеатрів із заповнюваністю 50%; проведення масових заходів із обмеженням на одну людину на 5 квадратних метрів; і перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.
  • У «жовтій» зоні діють усі обмеження «зеленої», а також заборона відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку.
  • У «помаранчевій» зоні діють усі обмеження «зеленої» та «жовтої» зон, а також заборона роботи хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів з розрахунку на одну людину на 20 квадратних метрів і не більше 100 людей.
  • Найбільш жорсткі обмеження в «червоній» зоні. Там закриваються всі заклади освіти, торгово-розважальні центри, кафе і ресторани, а ще припиняється робота громадського транспорту.