Умань: закривають школи в зоні паломництва хасидів, двох ізраїльтян-дебоширів висилають з України

10 Вересня 2020 18:30

З 14 по 22 вересня через святкування єврейського Нового року Рош га-Шан в Умані будуть закриті ДНЗ №28, ЗОШ №1 та Уманська дитяча школа мистецтв. Ці навчальні заклади розташовані на території паломництва брацлавських хасидів.

Як повідомляють у виконкомі Уманської міської ради, ця ініціатива – не міської влади і не відділу освіти. Чиновники керуються протоколом позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС і регіональної комісії ТЕБ і НС, де сказано про заборону відвідування закладів освіти здобувачами на час паломництва хасидів.

З 14 по 22 вересня у звя’зку з святкуванням Рош га-Шану в місті Умань будуть закриті ДНЗ №28, ЗОШ №1 та Уманська дитяча школа мистецтв.

Posted by Виконком Уманської Міської Ради on Thursday, 10 September 2020

Згадані заклади освіти будуть переведені на дистанційний режим роботи. Для вихованців садочку, батьки яких будуть працювати, буде відкрита група в ДНЗ в №9. Для школярів – дистанційне навчання.

Умань. Гості проти карантину)))

Posted by Валентин Комаровськй on Thursday, 10 September 2020

Тим часом, поліція і міграційна служба вирішили депортувати з України двох найбільш агресивних ізраїльтян-хасидів, які 9 вересня ламали паркан біля могили цадика Нахмана в Умані. Огорожу встановили для запобігання розповсюдженню коронавірусу.

На прочан  склали адміністративний протокол за статтею 173 (дрібне хуліганство).

Як заявив аступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко,  Україна депортуватиме всіх іноземців, які будуть порушувати громадський порядок.