Прогулянковий теплохід зупинився на Дніпрі через поломку двигуна

13 Вересня 2020 13:00

У суботу 12 вересня близько 20:20 у Черкасах на річці Дніпро зупинився та не міг продовжити самостійно рух прогулянковий теплохід «Герой Дубинда». Зупинка водного транспорту, на якому перебувало 77 пасажирів та 4 члени екіпажу, виникла через несправність двигуна.

Як інформують в обласному управлінні ДСНС України, для допомоги до місця зупинки одразу направлено оперативно-рятувальні служби. До берега водний патруль доставив 7 осіб, серед яких – дитину. Водночас для буксирування теплоходу з річкового порту прибув буксир «Остановочний», проте після відновлення роботи двигуна річкове судно самостійно продовжило рух і о 22:23 повернулося до річкового порту «Черкаси».

Його повернення на водному катері супроводжували співробітники відділення пошукових водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. У порту відпочивальників зустрічали співробітники ДСНС, серед яких була психологиня управління. Остання під час спілкування з людьми, що зійшли з теплоходу, надавала психологічну допомогу та пропонувала гарячий чай.

Під час проведення операції по поверненню теплоходу до місця його швартовки ніхто з пасажирів не постраждав.

У Черкасах через поломку двигуна зупинився теплохід

Для надання допомоги до місця зупинки одразу направлено оперативно-рятувальні служби.

Posted by Управління Державної служби України з НС у Черкаській області on Sunday, 13 September 2020