Маша і Андрюша керують зовнішньою політикою України?

14 Вересня 2020 23:12

Днями у програмі “Світське життя” співачка Маша Фокіна заявила, що її діда, колишнього прем’єр-міністра України Вітольда Фокіна, призначили першим заступником глави української делегації в Мінську Тристоронню контактну групу після того, як вона познайомила його з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком – своїм другом дитинства.

24tv.ua

Микола Томенко, лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна», прокоментував на Politeka News цю заяву, зазначивши, що кумівство у кадровій політиці президента і його Офісу триває.

“Бідав тому що не Маша і Андрюша повинні керувати зовнішньої політикою України, – заявив Микола Томенко. – Зовнішньою політикою України повинен керувати президент України, її уряд і парламент. Конституція і чинне законодавство чітко розписує це. Тому кадрові призначення – це точно не сфера діяльності керівника Офісу президента. Більше того, ОП і його керівник точно не може проводити самостійно міжнародні зустрічі, бо Конституція і Конституційний суд чітко роз’яснює: президент не має передавати повноваження на міжародну діяльність… Бо складається враження, що Зеленський підпрацьовує президентом в Офісі Єрмака. Це неприпустима річ! Як на мене, треба реагувати парламентському комітету в Раді і українському політикуму, щоб ОП став займатися зрештою своїми обов’язками: готувати доповіді президента, порядок денний…”.

“Спасибі Маші, яка прилетіла з Америки в Україну, щоб навести порядок у геополітиці, за те, що вона розповіла, як приймаються рішення в Україні. Ця історія показова, треба робити висновки – і кадрові, і повертати Україну в поле законів, згідно яких тільки вповноважені особи мають ухвалювати рішення чи в зовнішній політиці чи в кадрових питаннях”, – резюмував Микола Томенко.