Школяр зі Сміли – лауреат Всеукраїнської акції “Герой рятівник року”

18 Вересня 2020 18:00

На заходах з нагоди Дня рятівника, у Львівському університеті безпеки життєдіяльності 17 вересня нагородили лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2020 року”. З-поміж них і черкаський рятувальник, інформують в Управлінні ДСНС України у Черкаській області.

Десять сміливих та небайдужих українців отримали від Глави Держави Володимира Зеленського цінний подарунок та диплом лауреата Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

Нагороду отримав і школяр зі Сміли Ярослав Степаненко. Він врятував хлопчика, котрий потрапив до глиняного котловану, глибиною 4 метри біля Смілянської ТЕЦ. Яма була вщент заповнена технічною водою.

Подія сталася 24 жовтня 2019-ого. На старій човновій станції, біля Смілянської ТЕЦ, 9-річний Богдан Федін запускав в небо іграшковий пінопластовий літачок. Через деякий час сильним поривом вітру літачка занесло до глиняного котловану, який був вщент заповнений технічною водою.

Коли малий підбіг до котловану й намагався дістати улюблену іграшку, глиняний берег не витримав – і хлопчик миттю опинився у воді. Не вміючи плавати та намагаючись врятуватися, третьокласник, якого щосекунди все більше “затягувало” у глину, почав кликати на допомогу.

У цей час неподалік місця події знаходився 14-річний Ярослав Степаненко. Підбігши до водойми, він, не роздумуючи ані миті, кинувся на порятунок дитини. Підплив ззаду та міцно захопив за одяг утопаючого, а вже потім юний рятівник зумів дістатися до берега. З допомогою інших дітей, які в цей час також знаходилися на березі, хлопці вибралися на поверхню…