Жінка з Золотоноші інфікувалася коронавірусом повторно

18 Вересня 2020 22:56

У Золотоноші – 14 активних хворих на коронавірусну інфекцію. Із 40 зафіксованих у місті випадків 26 пацієнтів уже побороли недугу.

“З 14 людей, котрі мають симптоми і лабораторне підтвердження цієї хвороби, 2 жінки лікуються стаціонарно, а 12 – амбулаторно. Одна із стаціонарних хворих переведена з інфекційного у терапевтичне відділення для лікування супутнього захворювання. Є серед хворих містянка, котра захворіла вдруге”, – повідомила під час  зустрічі з головами квартальних комітетів Золотоноші директор міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віра Антонова, зазначили на сайті zoloto.city.

Як розповіла лікарка, проблема в тому, що новий вірус ще не вивчений досконало, немає засобів профілактики, як, припустимо, для грипу. Люди втомилися від режиму обмежень, стали агресивними, неадекватно реагують на зауваження. За останній тиждень на особистому прийомі виявлено трьох відвідувачів, у яких підтвердилася коронавірусна інфекція.

Як показує практика, значна частина містян переносить інфекцію у легкій формі, уникаючи госпіталізації. У 85% хворих вона проходить безсимптомно.