У Колодистому на Тальнівщині 10 років немає води в криницях

22 Вересня 2020 20:04

Без води у криницях живе близько трьохсот дворів у селі Колодисте. Люди змушені ходити по воду до колодязя за кількасот метрів від своїх будинків, там вода також впала.

У багатодітної матері Алли Ополенець із села Колодисте, на Черкащині, семеро дітей: найстаршому 14, найменшій – 5. Щодня їм потрібно пів тонни води. А криниця пуста вже 10 років.

За словами сільського голови Олексія Сарани, він три роки поспіль подає документи до Державного фонду регіонального розвитку, щоб у селі провели водогін. Там отримує відмову.

Як пояснив керівник департаменту регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації Василь Стеценко, документи на будівництво водогону завертають, тому що він не набирає необхідну кількість балів. Зі ста можливих регіональна комісія оцінює його у 30.

Життя із пустими криницями

У багатодітної матері Алли Ополенець із села Колодисте, на Черкащині, семеро дітей: найстаршому – 14, найменшій – 5. Щодня їм потрібно пів тонни води. А криниця пуста вже 10 років. Так живе зо три сотні дворів. Люди змушені ходити по воду за кількасот метрів від своїх будинків. Сільський голова Олексій Сарана три роки поспіль подає документи до Державного фонду регіонального розвитку, щоб у селі провели водогін. І всі три рази отримує відмову. Про життя із пустими криницями – у сюжеті Суспільне Черкаси.

Posted by Суспільне Черкаси on Tuesday, 22 September 2020