“17 тисяч і своє житло”: Супрун розповіла про лікарку з Млієва

30 Вересня 2020 18:15

Зарплата в 17 тисяч гривень;
Забезпечення житлом з можливістю безоплатної приватизації;
Одноразова виплата у 30 тисяч гривень за умови укладення контракту на роботу на кілька років.

Це — приклад того, як місцева влада мотивує лікарів долучатися до роботи в амбулаторіях в сільській місцевості. Так це працює в Центрі первинної медико-санітарної допомоги Мліївської сільської ради на Черкащині, яку очолила лікарка-педіатр Наталія Кравченко. Спочатку вона працювала лікарем в місті, але рік тому погодилася на нові умови роботи в селі та очолила амбулаторію в Млієві після того, як її матір прислала ролик про медзаклад.

facebook.com/ulanasuprun

На початку трансформацію тут не сприймали взагалі — ні мешканці, ні працівники амбулаторії. Було складно змінюватися, працювати за новими правилами, освоювати комп’ютер. Тож Наталії доводилося дуже багато пояснювати та долучати колег до нових правил роботи, разом з тим вчитися бути ефективним менеджером, лікарем та звикати до життя в селі.
Зараз все працює доволі злагоджено: в амбулаторії є 20 працівників, закуплено все необхідне обладнання, яке постійно оновлюється, є сучасні автомобілі і проводиться капітальний ремонт. Також планується розширити перелік послуг для зручності для пацієнтів, наприклад, робити аналізи, які потрібні для звернення до вузького фахівця.
Програма залучення нових кадрів працює: лікарі отримують обіцяні кошти та за потреби житло і наразі всім задоволені. До речі, зараз там шукають ще одного сімейного лікаря. ТОж якщо вам цікаво чи знайте лікарів, які можуть працювати в сільській місцевості, — сміливо подавайтеся чи поширте цю інформацію. Можна написати на сторінку центру (https://bit.ly/3l4oMwZ)🙂
Наталія розповіла про те, як змінювала амбулаторію в селищі. Корисна історія про успіх змін, де є бажання та мотивація їх втілювати 👉 https://bit.ly/33fzTgv
Уляна Супрун, ексміністерка охорони здоров’я України