На День захисника України по ТБ покажуть військову драму “Черкаси”

13 Жовтня 2020 09:00
Завтра, на День Захисника України телеканал телеканал 1+1

демонструватиме військову екшн-драму «Черкаси». Показ фільму про останній український корабель у Криму відбудеться 14 жовтня о 22:15.

Початок окупації Криму. Мінний тральщик «Черкаси» разом з іншими українськими кораблями заблокований у бухті озера Донузлав – шлях до моря перекритий затопленими суднами російського флоту. Українські кораблі починають здаватися російському агресору. І лише тральщик «Черкаси» упродовж трьох тижнів чинить опір ворогу, не спускаючи синього-жовтого прапора.

 

«Сподіваюсь, що це кіно не залишить нікого байдужим, бо воно було створене для того, аби задавати питання, дуже важливі та складні питання. Я сподіваюсь на дискусію – публічну чи внутрішню. Передусім це кіно про хоробру команду тральщика “Черкаси”, котра була поставлена в дуже складну, майже безнадійну ситуацію в українському Криму в 2014 році. Також це кіно про звичайних людей, про молодих хлопців, про нас з вами, про українців, про вибір, про самоідентифікацію та відродження нації» , – розповідає режисер та спів сценарист фільму “Черкаси” Тимур Ященко.

До акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі – кермовий «Черкас» Володимир Бойко та моряк Михайло Воскобойник. Консультантом при створенні фільму виступив реальний командир тральщика Юрій Федаш. Він наполіг, щоб до фільму було включено сюжет про допомогу місцевого татарського населення українським військовим.