16 жовтня – останній день золотої осені на Черкащині, – синоптики

15 Жовтня 2020 13:05

Ну ось і все – в Європі розпочалося потужне арктичне вторгнення. Перша заметіль спостерігалася у Мурманській області, перші явища ожеледі – у Німеччині. А на Черкащині поки що продовжується літній режим погоди. 13 та 14 жовтня встановлені нові рекорди середньодобової температури повітря 16-18º, залишивши в історії далекий теплий жовтень 1993 року.

Завтра, 16 жовтня, у нашому регіоні останній день золотої осені. Вночі та першій половині дня продовжиться надходження середземноморського тепла і повітря встигне прогрітися до 20º, але надалі, починаючи із південно-західних районів, завдяки атмосферним фронтам південного циклону, на Черкащині розпочнуться дощі, прогнозують в обласному гідрометеоцентрі.

На фоні поривчастого вітру та значного коливання атмосферного тиску дощитиме і у суботу, 17 жовтня. Разом із дощами прийде холод, температура повітря вночі 1-6º тепла, місцями 0-2º морозу, вдень 8-13º.

У неділю 18 жовтня інтенсивність опадів послабне, але вночі вони можуть переходити у сніг. Проте розраховувати на встановлення навіть тимчасового снігового покриву не варто, оскільки ґрунт ще дуже теплий.