Із понеділка 19 жовтня Сміла закривається на карантин

16 Жовтня 2020 14:00

Сьогодні о 9.30 у міській раді Сміли терміново зібрали нараду з ТЕБ та НС у зв’язку з тим, що місто і район віднесли до “червоної зони” за темпами поширення зараження на коронавірусну інфекцію.

За вихідні дні все місто повинне перелаштуватися і підготуватися до введення жорсткого карантину з цього понеділка – з 19 жовтня, повідомляє “Сміла.UA”.

З 19 жовтня всі школи переходять на дистанційне навчання до канікул. Дитсадки закриють. Громадський транспорт вирішили не зупиняти, але поліція жорстко контролюватиме дотримання карантину в автобусах. Ринки працюватимуть, але з суворим дотриманням скринінгового та маскового режиму. Працюватимуть лише продуктові магазини. Робота кафе, ресторанів, спортклубів, розважальних закладів заборонена.

Попри складнощі, вибори у Смілі відбудуться, влада сприятиме підготовці та проведенню голосування.

На комісії ТЕБ та НС начальники всіх служб та відділів міськвиконкому, правоохоронці, медики, освітяни обговорили перші кроки роботи в умовах “червоної зони”. Вона триватиме як мінімум 14 днів, потім переглянуть зонування. Якщо кількість захворювання на ковід зменшиться – Смілу повернуть у помаранчеву зону.