Стало відомо, хто перемагає на виборах мера Сміли

28 Жовтня 2020 19:09

Смілянська міська територіальна виборча комісія вже прийняла виборчу документацію з усіх 36 дільниць міста. Але результати поки що не оголошують, бо триває уточнений перерахунок голосів. За інформацією голови ТВК Юрія Караваєва, наразі 12 ДВК відправили на перерахунок і 12 – на уточнення, повідомляє видання “Сміла.UA”.

Загалом, прийом протоколів на ТВК проходить повільно. Досить часто протоколи доводиться уточнювати. Члени комісій і ТВК дуже втомлені, всі хочуть зробити якнайшвидше, щоб подати остаточні результати, але впливає людський фактор – десь неуважність, десь недосвідченість або втома.

За попередніми даними, очевидно, новим міським головою Сміли стане директор СКП «Комунальник», член партії «Слуга народу» Сергій Ананко. Він має суттєвий відрив від інших кандидатів, тож навряд, що після уточненого перерахунку щось зміниться.

Стосовно депутатів у міську раду Сміли – вже відомо, що нова міська рада складатиметься із обранців від 8 партій, які подолали 5%-ий бар’єр і проходять у раду.
Попередньо відомо, що від партії «Слуга народу» буде аж 9 депутатів, від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» – 4 депутати, також по 4 депутати від партій Сергія Рудика «Час змін», «Європейська Солідарність» та ОПЗЖ. По три депутати представлятимуть партії «Наш край», «За майбутнє» і «Народний Рух України».