Наступного тижня на Черкащині похолодає до мінусових значень

4 Листопада 2020 16:22
Якими великими б не були амбіції осені, її шанси на продовження одвічного спору із зимою зменшуються пропорційно зменшенню світлого часу. Не на користь осені й останні тенденції атмосферної динаміки.

До кінця тижня утримається тепла, переважно суха погода. Карта зі сторінки Наталки Діденко

Північноатлантичні циклони, які активізувалися з перших днів листопада, просуваючись по арктичних морях із заходу на схід перекрили надходження у наші широти арктичного повітря. Незважаючи на те, що показання термометрів все ж знижуються, температурний фон перевищує кліматичну норму на 3-5º.

До кінця тижня значних змін у синоптичній ситуації не очікується, аномально тепла погода з температурами вночі 1-6º тепла та вдень 5-10º утримається, інформують в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.
Зате атмосферний тиск знову більш ніж на 7 мм ртутного стовпчика перевищує середню багаторічну норму.
Слідом за тиском вгору піде і рівень забруднення атмосферного повітря. Слабкий приземний вітер та потужна температурна інверсія сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосфері. Вологе повітря в поєднанні із забрудненням негативно впливатиме на людей похилого віку та людей із серцево-судиними захворюваннями.
Синоптики звертають увагу, що наступного тижня з північними вітрами до нас надійде арктичне повітря, значно похолодає вночі до 2-4º морозу, вдень 5-7º тепла. Температурний фон очікується в межах та дещо нижче середніх багаторічних значень на цей час.