Дитсадки в “червоній” Золотоноші працюють усупереч забороні

5 Листопада 2020 14:30
Дитсадки в Золотоноші працюють всупереч забороні Держкомісії з питань техногенно-екологічної та надзвичайної ситуації.
Про це повідомив керівник Золотоніського районного управління Держпродспоживслужби області Володимир Карпенко. За його словами, дошкільні заклади мали закрити з 26 жовтня, але нині шість садків із семи працюють. Один на карантині, бо там виявили осіб із підозрою на COVID-19.
“Звичайно, садочки не потрібно закривати. Люди працюють і за дітками має бути нагляд, бо вдома малечу не залишиш”, – розповідає “Суспільному” мешканка Золотоноші Ольга Сурухан.

У дитсадку “Ялинка” із 200 вихованців 80 – сьогодні відсутні, розповіла завідувачка закладу Світлана Литвиненко:

“Ми щодня опитуємо тих, хто лишається вдома, з якої причини, то хворих дітей практично немає. Зараз по школам дистанційне навчання, тож у кого є старші, малюки залишаються вдома. Із 125 дітей, хто ходить у садок, усі батьки працюють”.

За роботу дитсадка в місті, який належить до “червоної” зони, на завідувачку склали протокол, повідомив Володимир Карпенко. Максимальна сума штрафу – 3-4 тис.грн. Такі протоколи отримали ще 5 завідувачок дитсадків у Золотоноші.

Заступниця міського голови Мар’яна Ніщенко пояснила, чому роботу дошкільних закладів не заборонили:

“Садочки працюють у штатному режимі, епідситуація дозволяє. На щастя, в садочках не зафіксовано жодного випадку захворюваності серед вихователів і дітей. Оскільки в Золотоноші працює майже десяток промислових, ми дуже боїмося, що батьки залишаться без роботи”.