Ситуація з другом туром виборів мера у Черкасах нагадує 2015 рік, – експерт

5 Листопада 2020 14:04

На результат чинного мера Черкас Анатолія Бондаренка в першому турі місцевих виборів негативно вплинув його несподіваний перехід із партії «Батьківщина» до політсили олігарха Ігоря Коломойського («За майбутнє»).

hromadske.ua

Про це заявив голова Черкаської обласної організації Комітету виборців України (КВУ) Максим Михлик в інтерв’ю для «ТОЛК».

«Злий жарт із Анатолієм Бондаренком у першому турі місцевих виборів зіграло його перестрибування з партії в партію. Воно не зрозуміле навіть для мене як політичного експерта», – зазначив він.

«Стільки років бути в «Батьківщині», пройти з нею і Крим, і Рим, і «мідні труби», і перемоги і поразки, а потім зробити такий неймовірний кульбіт і піти в партію Ігоря Коломойського. Там, де Антон Яценко є головою обласної організації – екс-регіонал, який голосував за «диктаторські закони» в той час, коли Бондаренко був на Майдані. Я досі не розумію цей кульбіт мера. Бондаренко так і не пояснив його своїм виборцям», – сказав політолог.

Крім того, Михлик звернув увагу на те, що нині в Черкасах вимальовується схожа ситуація з 2015 роком, коли в другий тур на виборах мера вийшли Сергій Одарич і Анатолій Бондаренко. Причому Одарич був із суттєвою перевагою (+10%).

«І знову історія повторюється: до другого туру виходить чинний міський голова з гарним гандикапом і молодий, незаплямований кандидат. При цьому Віктор Євпак має відсоток, який, можливо, навіть більший, ніж він очікував сам. Це свідчить про те, що немає в Бондаренка тих 75%, про які він казав перед виборами. Це значить, що дуже великий у нього антирейтинг», – додав представник КВУ.