Попереду – останні теплі осінні дні

6 Листопада 2020 18:00

Початок листопада видався достатньо теплим та спокійним в погодному відношенні. Температурний фон 7-8º, що на 3-5º вище норми і відповідає середині жовтня. З початку місяця випало до 10 мм дощу. Така погода сприяла розвитку посіяних озимих сільгоспкультур та економії паливно-мастильних матеріалів.

фото Мандрівник Черкаси

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, попереду останні відносно теплі осінні вихідні. На межі західного антициклону та східного циклону із погодних неприємностей можливі лише посилені вітри північно-західного напрямку. Проте, вони несуть не холодне повітря, як звичайно, а теплі повітряні маси пов’язані із новим атлантичним циклоном. Тож денна температура повітря ще протримається на рівні 8-10º тепла. Найближчої ночі прояснення на небі зумовлять зниження температури до 0-2º тепла. В подальшому, завдяки збільшення хмарності, ночі стануть дещо теплішими.

Відчутне похолодання очікується із середи – 11 листопада. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер тому готуйте теплі ковдри та незабудьте «перевзути» авто у зимові шини.