У Черкасах не запроваджуватимуть карантин вихідного дня

13 Листопада 2020 12:00

Сьогодні в Черкаській міській раді відбулося спільне засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС і виконавчого комітету. На ньому розглянули питання щодо впровадження карантину вихідного дня у Черкасах.

Рішення про не запровадження у Черкасах карантину вихідного дня спочатку ухвалила комісія ТЕБ і НС, а потім його затвердив виконавчий комітет.

Відповідно до ухвалених рішень, у Черкасах у суботу та неділю дозволяється робота барів, ресторанів, кафе, торговельно-розважальних центрів, розважальних закладів (окрім нічних клубів), підприємств торгівлі та побутового обслуговування населення, закладів культури і проведення культурних масових заходів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів.

Дозволяється також працювати ринкам.

Усі ці суб’єкти господарювання мають забезпечити дотримання усіх санітарних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, інформують у міській раді.

Головний медик Черкас Всеволод Кульчиковський зауважив, що запровадження карантину вихідного дня є недієвим з протиепідемічної точки зору.

“Інкубаційний період COVID-19 триває мінімум 14 днів, тому закриття закладів торгівлі, громадського харчування та іншого на 2 дні на тиждень абсолютно нічого не дасть. До того ж, за статистикою, найчастіше люди заражаються коронавірусом у кабінеті лікаря або біля нього, а не у кафе чи ресторані. Тому запровадження карантину вихідного дня не призведе до падіння захворюваності”, – сказав Всеволод Кульчиковський.

“Якщо не будуть працювати підприємці, не буде за що утримувати лікарні”, – підкреслив заступник міського голови Ігор Волошин.

З присутніми на зв’язок по Skype вийшов міський голова Анатолій Бондаренко, який перебуває на лікарняному. Як стало відомо днями, у мера – коронавірусна інфекція.

“Під час першої хвилі карантину місто Черкаси недоотримало 170 млн.грн. до бюджету. При цьому ми виділили 104 млн.грн. лікарням на боротьбу з коронавірусом. Натомість від Уряду ми не отримали ніякої підтримки. Із запровадженням чергових обмежень місто може просто зупинитися”, – зазначив міський голова.