Коронавірусний сепаратизм руйнує країну

17 Листопада 2020 20:00

Коронавірусний сепаратизм руйнує країну. Таку думку в ефірі “Обозревателя” висловив голова партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко.

“Коронавірусний сепаратизм, я і будь-який інший сепаратизм, неприпустимий. Схожа історія, яку ми мали весною, не отримала реальною оцінки. Коли низка міських голів виступила проти дій центральної влади – це не просто помилка, а речі, за які треба карати. Найбільш цинізм у тому, що ініціатори “карантинного сепаратизму” і найбільші піарники на ньому (Черкаси, Львів, Ужгород) – міські голови, попереду в яких другий тур, – сказав Микола Томенко. – У Черкасах узагалі парадокс. Міський голова з ковідом і він закликає з ковідом не боротися. Майте совість! Я розумію, що бюджетні гроші – це солодка історія, але подумайте про людей”.

Микола Томенко також зауважив, що боротьба з коронавірусом – це привід йти на конфлікти. Міські голови мають сформулювати свої позиції і запропонувати уряду інший механізм карантинних заходів.

“Я зайшов сьогодні на сайт Асоціації міст України, яка об’єднує міських голів. Останнє публічне засідання правління Асоціації було весною 2017 року. То зберіться разом, зберіться з урядом, не має бути опозиції в боротьбі з коронавірусом – це зневага до людей, – сказав Микола Томенко. – Винні обидві сторони – якщо прем’єр-міністр не в змозі забезпечити комунікацію, то мають це зробити міські голови, які відповідальні перед своїми громадами”.