Антициклон VALENTIN “відвантажив” Черкащині порцію тепла

23 Листопада 2020 19:09

Листопад – сутінки року, ворота зими. Кліматичне призначення листопада – з’єднати глибоку осінь із зимою.

Давно сонце не радувало жителів Черкащини. І навіть антициклони через велику кількість вологих атлантичних мас не могли впоратися з пеленою хмарності і туманів. Нинішній же антициклон «VALENTIN», який визначає погоду у нашому регіоні, – особливий. Він сформувався над Центральною Європою в холодному і сухому арктичному повітрі, вологи у якого для утворення хмарності явно не достатньо.

Але, незважаючи на сонячний день, дуже великого тепла сьогодні не відчуємо. Справа у тому, що зараз максимальна висота сонця над горизонтом всього 12 градусів. Його промені ковзають по дотичній до земної поверхні, практично не нагріваючи її.

За прогнозом синопиків, на поточному тижні значний погодних сюрпризів не очікується. Щедра Атлантика знову ділиться своїм теплом, середньодобові температури дещо підвищилися. Температура вночі 3º морозу – 2º тепла, вдень 2-7º тепла. Невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу можливі на початку та наприкінці тижня. Така погода практично нешкідлива для метеозалежних людей. Але негативні сторони все ж є, це атмосферний тиск, який хоч і «поводиться рівно», проте його значення перевищує середньостатистичну норму.