Затримано водія вантажівки через ДТП, у якій загинули матір із малим сином

24 Листопада 2020 19:00

Керманича, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду сьогодні вранці на Уманщині, поліцейські затримали в порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, страшна аварія на Уманщині сталась за участю вантажного автомобіля Scania під керуванням двадцятидворічного водія. Внаслідок аварії загинули 47-річна жінка та 5-річний хлопчик. Їх легковик бувально сплющило між двома фурами.

На місці дорожньо-транспортної пригоди працювала слідчо-оперативна група.

Правоохоронці попередньо встановили, що водій “фури” не дотримався безпечної швидкості, а також дистанції та в’їхав у колону транспортних засобів, які стояли в попутній смузі. Від удару авто Ford Transit відкинуло у кювет. Інший автомобіль, ЗАЗ VIDA, в якому були матір з дитиною, розтрощило між двома вантажівками.
Унаслідок ДТП жінка загинула миттєво, 5-річного хлопчика медики намагалися реанімувати в кареті “швидкої”, та його травми були несумісні із життям.За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України – це порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років