На старті зими – красиво і слизько

1 Грудня 2020 14:10

Ще кілька днів назад в лісі можна було збирати гриби і милуватися пожовклим листям. А сьогодні сніг і невеликий мороз змінили пейзажі.

Організатором такої краси є малорухомий атмосферний фронт, який пролягає від Одеси до Чернігова через східні райони Черкащини, тому опадів їм дісталося більше. Всього день 30 листопада та ніч 1 грудня випало 5-12 мм, або 30-80% норми на цей час. По всій області встановився сніговий покрив. Його висота у східних районах 7-10 см, у центральних – 4-5 см, у Жашкові і Умані лише 1-2 см.

За прогнозом обласного гідрометеоцентру, сьогодні, завтра та у четвер, 3 грудня, випадатиме невеликий сніг та мокрий сніг, місцями часом налипання мокрого снігу. Температура вночі 1-6º морозу, вдень близько 0º. На дорогах ожеледиця.

фото Мандрівник Черкаси

Зниження температури та підмерзання снігу та снігової каші зумовить ожеледицю на дорогах і тротуарах, тому водіям та пішоходам радимо бути обережними, можливі також зсуви «снігових шапок» з дахів будівель!

У п’ятницю-суботу 4-5 грудня потепліє. Температура вночі близько 0º, вдень 1-6º тепла. Можливі невеликі опади, на дорогах подекуди ожеледиця.